lunes, 7 de febrero de 2011

Euskal gastronomia

Marmitakoa Marmitakoa, betiko beste plater bat, Bizkaiko Itsasoko hegaluzearekin prestatzen den gisatua da. Urte-sasoiko plater honen izena, “marmita” hitzean du jatorria, hots, arrantzaleek itsasontzietan janaria prestatzeko erabili ohi zuten txanbilean.  
Sagardoa Sagardoa, “sagarraren ardoa”, da beste edari tradizionala, eta sagardotegietan, jatetxetan eta tabernetan edan ohi da. Berant Erdi Aroan agertzen ziren eskualde honetako (batez ere, Ziortzako abatetxean) sagardo-ekoizpenari buruzko argibideak.
 
Legatza Ondarroako erara 
Ondarroako plater bereizgarria da, eta prestatzeko erari, erraza bezain gozoari, esker, plater hau Euskal Herriko jatetxerik onenetako kartetan aurki dezakegu.  

1 comentario:

  1. oso ondo dago zure bloga baina hobeto geratuko zaizue letra kolore batekin ipintzea ez azpimarratuta zuriarekin, baina ondo dago :P

    ResponderEliminar